20 de maig del 2013

MANUAL D'AMOR. GUIA PER TRIAR UNA LLAR D'INFANTS

“Deixar el fill per primer cop a l'escola bressol, especialment si és un nadó de pocs mesos, és una vivència que a molts pares els costa superar. Inicialment, hi ha patiment per com ho viurà el petit, si s'hi adaptarà, si s'enyorarà, si plorarà, si menjarà bé, si sabrà dormir sol i, sobretot, si han encertat en la tria. Són molts factors a tenir en compte a l'hora d'escollir la llar d'infants dels 4 mesos als 3 anys.”


Manual d’amor. Guia per triar l’escola bressol. Diari Ara
www.ara.cat/.../Manual-Guia-triar-lescola-bressol_0_875312472.html

Durant aquest mes de maig, la majoria de famílies amb infants de 0 a 3 anys es plantegen buscar una llar d'infants. Creiem que és una elecció important i que s'ha de pensar molt bé, d' ella dependrà que us sentiu acollits i recolzats com a família i que l'infant es senti segur, estimat i feliç; durant aquests primers anys de vida.

Els infants en aquestes primeres edats, necessiten trobar-se en espais acollidors, càlids, agradables, ben cuidats, on tinguin l'oportunitat de jugar, experimentar, gaudir de la natura,  espais grans on puguin moure's i jugar en llibertat, però també racons on tingui cabuda el recolliment i la intimitat. 

Pensem en l'escola bressol com a espai proper, transparent, estimulant, un lloc de recerca,  d'aprenentatge i reflexió.

Cal buscar una escola on el principal objectiu sigui el benestar de l'infant : respectant els interessos i processos personals, amb atenció individualitzada i amb pocs infants a les aules,..... menjar el·laborat al centre de forma casolana,...i centres que estiguin treballant segons el seu propi projecte educatiu i reconeguts pel Departament d' Educació de la Generalitat de Catalunya.

Cal tenir en compte que malauradament hi han  centres privats que es fan dir llar d'infants o escola bressol i no tenen l'autorització del Departament d'ensenyament per portar a terme la tasca educativa de 0-3 i treballen amb els infants sense cap control per part del Departament d'educació.

Us deixem l'enllaç, del diari Ara, per poder consultar-ho amb tranquil·litat.




3 comentaris:

M.Àngels ha dit...

Per això vam portar la Paula a Baldufes, i per això n'estem tan contents.

Àngels ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
EVA ( Pau i Mònica) ha dit...

MOLTES FELICITATS pels 20 anys, estem molt orgullosos d'haver format part d'aquesta llar i els nostres fills encara més, les proves són que després d'un any, parlen dels seus amics de Les Baldufes i de totes vosaltres. Ara potser per que ja s'han fet una mica més grans, no ho demanen tant, peró encara hi ha moments en que el que busquen és tranquilitat i s'ha de possar el CD de Les Baldufes, es com una teràpia.
No canvieu per que esteu fent una feina d'un valor pel futur. Una abraçada.