10 de novembre del 2010

Millor sense bata!

Pensem que la bata genera uniformitat i compartim les següents paraules de la Núria Badell (mestre que viu i treballa a Itàlia, en una intervenció en el fòrum del safareig): Amb la bata “la llibertat queda reduïda i la identitat de cadascú amagada. Cada dia els mateixos colors i formes quant l’escola precisament ha de fomentar i potencia la identitat de la persona"

 Tots sabem que a la llar d’infants la identitat es comença a desenvolupar, a més, en els petits d’1 a 2 anys la bata pot fer que no es reconeguin entre ells, ja que es veuen tots iguals.

Per això només ens posem la bata a l’hivern per sortir al pati al mati perquè també ens protegeix del fred i per dinar, la resta del dia no em portem.

Sense bata ens movem amb total llibertat, i per fer psico, per ballar, per el joc heurístic,  per jugar a la caseta o a cotxes,.......  no la necessitem ; si la portéssim tot el temps de ben segur ens impediria aquesta llibertat de moviments que ens fa sentir més còmodes.


Tots som únics i diferents i no volem perdre la nostra identitat encara en construcció, per això la bata només quant sigui necessari

1 comentari:

Lídia ha dit...

Estic totalment d'acord en el que acabeu de dir. Una de les coses més importants que teniu a la Llar és el foment de la personalitat de cada un dels nens, l'autonomia que cada un d'ells va adquirint entre vosaltres i l'acceptació de la seva personalitat, ja que tots són diferents i, com molt bé heu expressat, la bata els fa ser iguals i impedeix que cada un s'expressi amb total llibertat tal com és. Felicitats per tot el que feu!