25 de setembre del 2010

ELS 7 PRINCIPIS DE L'ECOLOGIA EMOCIONAL

Els 7 principis de l’ecologia emocional són:
1. Principi de l’autonomia personal. Ajuda’t a tu mateix i els altres t’ajudaran (Nietzsche)
2. Principi de la prevenció de dependències. No facis pels altres allò que ells poden fer per si mateixos (Bragavad Gita)

3. Principi del boomerang. Tot el que fas pels altres, t’ho fas a tu mateix (Erich Fromm)

4. Principi del reconeixement de la individualitat. No facis pels altres allò que vols per tu. Ells poden tenir gustos diferents (Bernard Shaw)

5. Principi de la moralitat natural. No facis pels altres allò que no vols que et facin a tu. (Confuci)

6. Principi de l’autoaplicació prèvia. No podràs fer ni donar als altres allò que no ets capaç de fer ni donar-te a tu mateix.

7. Principi de la neteja relacional. Tenim el deure de fer neteja de les relacions fictícies, insanes i que no ens deixen crèixer com a persones.

Les emocions són energia que cal canalitzar, treure del cos i és per això que hem deixar que flueixin. 

 Els infants han de poder manifestar lliurement els seus sentimemts, en moments de conflicte, en moments de tristesa, d’alegria, de preocupació,…
Els adults els hem d'acompanyar amb afecte i compresió.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquests principis són aplicables a petits i grans. el principi de la prevenció de dependències em fa reflexionar.... quantes vegades els pares ajudem o fem les coses als nostres fills quant ells són capaços de fer.
Avui he començat per deixar-la veure aigua tota sola, però se l'ha tirat tota per sobre!!
Està molt bé que estigue-ho tant al cas de les petites i grans emocions dels nostres fillets, de fet jo crec que en aquestes edats tots els nens són un sac d'emocions. GRÀCIES PER TOT!!! FEU UNA BONA FEINA.

Anònim ha dit...

Jo també crec que a vegades per tal que no ho facin malament els pares fem la feina que els nostres fills volen ser capaços de fer. jo intento deixar que s'espavili, tot i que a vegades per manca de temps ho fem nosaltres.
crec que la feina que feu cada dia és el més valuós de tot perquè els nostres fills creixen entre vosaltres en un ambient ple d'emocions i de carinyo.
gràcies per ser com sou

Anònim ha dit...

Està molt bé! Les emocions determinen la manera que tenim de fer i d'actuar, i no parlem dels nens, que com molt bé algu ha dit són un sac d'emocions.
Endavant!!!
Carlota

Lina ha dit...

A les escoles s'hauria de treballar sempre tinguen en conte l'estat emocional dels nens, les emocions poden enrarir l'ambient o fer-lo acollidor. Tant de bó tots els centres d'educació ho tinguessin en compta.
Molt bona feina!