21 de febrer del 2013

LA MÀGIA DELS TALLERS

Els tallers són pensats per la manipulació, on és possible explorar amb materials i objectes diferents.


El taller a l'escola és un espai per transmetre i provocar experiències, el més riques possible pels infants, on descobrir sensacions que contribueixin al coneixement del seu cos ; investigant els materials, amb les seves diferents qualitats .

La nostra actitud com adults és valorar el procés i no només el resultat. Respectar a l' infant i el seu ritme. Deixar fer, però acompanyant,  donar "espai,temps", espai per a la interiorització i l'explosió de l'art, la creació i el descobriment.

Donar llibertat per mirar o no, per tocar o no, per fer o no, que tot plegat sigui una experiència positiva.

Com ho fem?.
Els tallers necessiten una organització interna de l'escola que implica una manera de fer i entendre l'educació a tot l'equip educatiu,  inclòs la cuinera.

El treball en grups reduïts per fer els tallers es comença a l'aula dels més petits sempre amb la educadora de referència.

A l'aula dels més grans , cada grup té la seva educadora, però en els tallers ens convertim en diferents  grups, on compartim  diferents espais, companys i educadores.

Aquests tallers són :
- taller de l'art
- taller de música
- taller de contes i biblioteca
- taller de jocs psicomotrius
- taller del joc simbòlic
- taller d'experimentació

Que representa per els infants?
Un moment màgic ple de descobriments, que provoca sensacions a traves del cos i dels sentits.  Experiències  positives i agradables que suposa treballar amb petit grup, on aprenen a compartir a estimar i a estimar-se.
A l'escola els hi oferim materials i recursos per incentivar aquesta gran curiositat que tenen, la qual els porta a investigar, inventar i crear. 

Tot és nou, tot és novetat .cada taller és una sorpresa!!! 





Experiències  positives i agradables que suposa treballar amb petit grup on aprenen a compartir a estimar i a estimar-se.









Els  tallers són un lloc pensat per la manipulació, on és possible explorar amb materials i objectes diferents.















La nostra actitud com adults és valorar el procés i no només el resultat. 

Donar llibertat per mirar o no, per tocar o no, per fer o no, que tot plegat sigui una experiència positiva.


Deixar fer, però acompanyant,  donar "espai", espai per a la interiorització i l'explosió de l'art, la creació i el descobriment.

Un moment màgic ple de descobriments, que provoca sensacions a traves del cos i dels sentits.

  

4 comentaris:

M.Àngels ha dit...

Cada vespre li demanem a la Paula què ha fet a les Baldufes i ella sempre diu: avui hem fet tallers!!
A vegades no és cert però com que li agraden tant sempre ho diu.
I no m'extranya!! Quin munt de coses divertides que fan! I com aprenen!
M'encanta veure el que fan a la Llar. Gràcies per les fotos.

Montse ha dit...

Ha ha ha... ara entenc moooltes coses... com: perquè en Lluc intenta agafar els fideus de la sopa.... perquè el pa és la goma d'esborrar perfecte... I perquè pedreta que troba pel camí se la posa a la butxaca... (suposo que es deu voler montar els seu propis tallers a casa)... ^_^

És increïble com es fan de grans... fa 4 dies era tot un aconteixament que s'aguantessin drets, dps que caminessin, i ara ja... comencem a contemplar les seves primeres obres d'art (algunes amb més encert que d'altres) ^_^U

El que hauríeu de dir és la fòrmula màgica de neteja de nens que utilitzeu perquè els pares només percebem alguna taqueta a la bata (en un descuit del petit, és clar...)

Gràcies per aquestes bones estones, per la vostra estima, pel "carinyu" de totes!!, la "Maria Cuinera" té un èxit increïlbe, per com els cuideu... i com ens cuideu als pares!

Aquests són els primers millors pasos que els podem oferir!!

MARTA ha dit...

Que bé s´ho passen els dilluns i els dimarts fent tallers!!!!
Al vespre l´Aina ens explica quin taller ha fet i amb quina educadora l´ha fet!
Són unes propostes molt enriquidores!!!

Com trobarem a faltar el curs vinent a "l´escola de nens grans" tots els vostres comentaris a través del blog, agenda o en la relació de tu a tu de cada dia quan deixem o venim a buscar els nens/es!

Teresa ha dit...

Hola a tots i a totes! Gràcies per la festa d'aniversari tan bonica que vau preparar per l'Abril. Estava contentíssima de ser la "protagonista" ja,ja,ja!!! Vaig tenir la sort d'anar-la a buscar aquell dia (ja que no puc anar mai...)i només feia que parlar de la festa.
Sous unes "cracks". Felicitats!!!!