5 de desembre del 2012

EL PLAER D'ESCOLTAR O MIRAR UN CONTE

Recordem com ens explicaven els contes?

Els infants des que són molt petits, es queden embadalits en sentir : "hi havia una vegada..."

És important tenir en compte l'edat dels infants, com més petits, més curtes i senzilles seran les històries.

El conte ha de ser explicat amb senzillesa , amb un to de veu agradable, articulant bé les paraules, amb una entonació adequada,...

Els contes no només s'expliquen amb la veu , també amb els gest,els ulls, les mans,....tot ens servirà per donar-hi vida !

Els contes ajuden a creixer,desenvolupen la imaginació,enriqueixen el seu món interior,els permeten millorar el seu vocabulari, millorar el seu llenguatge,ampliar la capacitat de comunicació i desenvolupar la imaginació!

Quan un infant demana un conte, esta demanant també que l'estimin, que els pares, avis...se l'asseguin a la falda i li dediquin el seu temps i el seu afecte...

Explicar un conte és realment un art!

"vet aquí un gat , vet aquí un gos que aquest conte ja s'ha fos .... vet aquí un gos , vet aquí un gat que aquest conte s'ha acabat!"




































4 comentaris:

Anònim ha dit...

Veure'ls mirant contes i divertint-se es un gran plaer pels pares

M.Àngels ha dit...

Però si semblen nens grans!!! Quina concentració i afició a mirar els contes (o llibres, com em diu a vegades la Paula). Crec que és molt important que es fomenti la lectura des de ben petits. La Paula ha estat sempre emboltada de contes, llibres o revistes a casa i passem moltes estones tots junts llegint. M'agrada veure que a Baldufes també comparteix la lectura. Ah! i a vegades li explico un conte i em diu: "no, l'Assumpta/Missi o fa així".

Montse ha dit...

Amb en Lluc li encanten els contes d'animals!! i si en alguna pàgina i surt el Tractor o la lluna o el solet, el campanar a on hi ha la campana!!!... millor, llavors és un èxit assegurat, ens l'ensenya als pares, als avis, als tiets... en fi... a qui volti per casa!!!

Que bé que amb vosaltres, la segona família, també pugui gaudir amb companys que senten com ell, el plaer i la il·lusió dels contes sense cansar-se'n mai!

Annabel ha dit...

És fantàstic veure'ls tant aficionats i tant relaxats! tot i que aquest racó els ajuda molt, a mi m'encanta, és tant acollidor...
A la Martina li encanta fer de llop, i a totes hores demana o ella mateixa explica o representa el conte de les 7 cabretes, els 3 porquets i la caputxeta vermella! és impresionant com un conte els pot fer imaginar tant!