22 d’agost del 2012

JUGUEM, JUGUEM I JUGUEM

 La imatge es titula "Viu el moment", per Amanda Cass


Hem tornat de vacances i fa molta calor;  però els nens i nenes continuen jugant, jugant i jugant incansablement i es que els infants juguen per plaer i per necessitat.

Nosaltres els grans quedem fascinats en veure la energia que tenen, que no els hi fa res l'onada de calor que ens acompanya aquests dies.

 Nens que juguen, nens que aprenen! de fet ja ho deien les nostres àvies : "deixeu als nens que juguin". Nosaltres les educadores sabem que el joc no és cap banalitat, que els ajuda a estar contents, feliços, a ser sociables i els atorga el lloc que veritablement els correspon: El de ser Infant.


Per aixo volem compartir amb vosaltres la següent cita:

"El joc, el joc constitueix el més alt grau del desenvolupament de l'infant durant cada època; perquè el joc es la manifestació espontània de lo intern, immediatament provocat per una necessitat de l'interior mateix.
El joc es el més pur i espiritual producte d'aquesta fase del creixement humà(...)
Els jocs infantils son els gèrmens de tota la vida futura, perquè en ells l'infant es mostra i es desenvolupa per complert amb els seus més diversos i delicats aspectes, en les seves més intimes qualitats"

Guillermo Frederico Froëbel  

1 comentari:

M.Àngels ha dit...

Quina sort que tenen els nens d'aprendre jugant, tant debó els grans poguéssim fer sempre el mateix, jugar i jugar...
La Paula ha estat super contenta de tornar a la llar després de les vacances. Això només vol dir una cosa: que li encanta estar amb totes vosaltres i amb els nens.