8 de novembre de 2012

EL VALOR DE LES RUTINES

Les rutines són determinades accions i pràctiques que donen estabilitat i seguretat. 

Saber que després d'una tasca determinada en vindrà un altre proporciona una certa tranquil·litat a les persones, tant als grans com als petits.
El  racó de mocar  té una caixa  amb paper, un mirall i la paperera.

Quan les educadores veiem que tenen mocs, els avisem perquè en prenguin consciència i els proposem que vagin a buscar un paper per mocar-se.
Amb el temps, a mesura que perfeccionen els seus moviments i que van despertant l'interès per mocar-se, ho van aprenent a fer ells sols.
El mirall els ajuda a veure si s'han netejat bé o si han d'insistir una mica més
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cada cosa al seu lloc


I no de qualsevol manera, els tovallons ben plegats!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------Tenir una responsabilitat davant els companys, ens fa sentir molt  importants !
Els encarregats anem a la cuina i parem taula---------------------------------------------------------------------

La satisfacció més gran és aconseguir fer tot sols un munt de coses!Només mireu les cares que fem, estem contents! 
 L'hora de l'àpat es potencien els hàbits de socialització, és una estona de plaer, per relacionar-nos i comunicar-nos dins un ambient agradable, mentre es potencia una alimentació variada.
---------------------------------------------------------------------------------


En el dia a dia res no és banal, res no és rutina, sinó que tot 
depèn del valor que s'atribueix a cada moment de la relació amb l'infant.

Moments per conviure, portadors de valors socials i morals.
Moments de cooperar,d'ajudar, d'interactuar, de compartir una mateixa tasca. 
Aprenent a esperar el nostre torn, que no és gens fàcil .
Les rutines tenen un gran valor, i l'escola ha de preparar-les perquè siguin de qualitat, plenes de respecte i contingut pedagògic.
Qualsevol moment del dia ens pot proporcionar tranquil·litat,  seguretat , alegria i sobretot potenciar l' autoestima.

l'hora dels canvis són preuats moments d'afecte i de comunicació.    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Les rutines quotidianes fomenten la seva capacitat de relacionar-se,  de conviure, escoltar, comprendre, tolerar, interactuar, cooperar, i compartir amb els adults i amb els altres infants, establint la base d'unes relacions afectives solides i segures.Pujar i baixar l'escala per anar fer "psico", respectant el company que tenim al davant, agafats de la barana i sense preses.

Agafem la nostra bosseta amb els mitjons per fer la sessió psicomotriu.
Ens traiem les sabates, i que contens que estem de tenir l'oportunitat de fer-ho nosaltres sols, de vegades només ens cal una mica més de temps. És important treballar els hàbits sense presses.


Les educadores els acompanyem en el seu creixement, tinguen en compte les característiques individuals de cada infant, sempre respectant el ritme de cadascú amb respecte i amor 
  
Assumpta i Missi 

3 comentaris:

M.Àngels ha dit...

M'encanta veure la Paula i la resta de Baldufes fent les coses del dia a dia. Com es nota que són els grans de l'escola! Ja fan d'encarregats, es moquen sols, van al vàter... Comencen a ser independents i sense la vostra ajuda seria més difícil. Moltes gràcies.

MARTA ha dit...

Que bonic és poder veure el dia a dia de la nostra filla a l´escola bressol!!!
I veure actes com treure´s les sabates, mocar-se, posar-se el pitet... que per nosaltres són coses rutinàries esdevenen tan importants i difícils per ells. I crec que a casa ens hauriem de deixar de presses i tenir més paciència quan ens diuen que ells volen fer les coses tots sols! Perquè realment si se´ls hi dòna la possibilitat ho poden fer!

Montse ha dit...

Molt sovint els pares no sabem apreciar l'increïble fortalesa dels nostres fills. Veure com són capaços de controlar les seves ganes de passar al davant, de ser els primers, o els últims ^_^, a fer quelcom, saber estar, amb la vostra ajuda, al voltant d'altres companys/es que necessiten i han de tenir el mateix respecte que volen per ells, i que, encara no saben expressar.

Pels pares és un orgull veure a les fotos i al dia a dia, a casa, com es van superant i van creixent i explicant-se cada vegada més, acatant les recles que els hi posem!!

Nosaltres hem de tenir paciència, però ells encara més em sembla!!

Gràcies per a ser una guia solidària i pels petits però sobretot pels grans!!