1 de setembre de 2011

Adaptació, afrontant una nova situació!


No és poc freqüent recordar converses del tipus: "....en Lucas, que els primers dies d'escola va plorar tant....", " La Clara que no volia fer res....".
És un temps d'emocions, segurament d'emocions intenses i contradictòries, com n'hi ha moltes a la vida, i infants, educadores i famílies estem nerviosos i il·lusionats. Els grans intentem dissimular, els petits no tant.
Els nens i nenes quan van entrant a la classe ens mostren de diferents manares de fer i de reaccionar. Hi ha qui   de seguida s'engresca amb alguna joguina, hi ha qui mira, hi ha qui plora, qui demana a la seva mama, ....; tots, però, són allà, valents i capaços d'afrontar aquella nova situació!
Pensem que és un temps especialment delicat i fràgil, i intentem treure'n tot el que això té de bo.
Sí els materials i l'espai ho permeten, si la nostra actitud ho potencia, podrem dedicar a cada nen i nena molt de temps per començar-nos a conèixer, per posar-nos a la seva disposició.
Des el primer dia obrim les portes a nens i nenes capaços, capaços per"pensar, imaginar, descobrir, equivocar-se i crear a partir dels errors"(Palou-Vicens 2004) .  
   Infància nº158 (Bet Madera i dolors Bastús)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La família Trulls-Gómez us agraeix de tot cor que ens hàgiu acompanyat en aquests primers tres anys de la vida dels nostres fills Joel i Judit. Aquesta etapa s'ha acabat però estem convençuts que haurà estat decisiva per la nova, que ara comença, on s'hauràn d'enfrontar a nous reptes, però, amb una base sòlida que totes vosaltres heu sabut construir.
Moltes gràcies, per haver cuidat tant bé dels nostres fills i per haver-nos donat plena confiança en què això ha estat així.
Gràcies a totes: Assumpta, Misi, Núria Serra, Nuri, Adriana, Marta, Laura i Maria.
Sempre estareu al nostres cors.
Petons.

llar d' infants les baldufes ha dit...

Moltes gràcies per tot! i compartir amb nosaltres aquests tres anys tant importants en les vostres vides !
BALDUFES PER SEMPRE !!!!!!!!!!!!

Eva Sargatal ha dit...

Quines paraules tan boniques!! Com a mestra comparteixo plenament el que expliqueu i em venen al cap els sentments que m'envaeixen aquestes setmanes...
És ben cert que només si l'infant fa un bon procés d'adaptació podrà ser feliç a l'escola bressol!
M'encanta el vostre bloc! Endavant!